2014. július 19., szombat

Nadrág a kisfiamnak

Első nekifutásra egy könnyűnek tűnő kisnadrágot választottam ki az Arany Szabásminta gyermek divat sorozatának 33-as kiadásából.

Mivel kisfiam barna szemű, barna hajú, könnyen barnuló típus, jól állnak neki az erős színek. Ezért választottam a kisnadrághoz a vidám és életteli , piros színű lenvásznat.
A szabásminta kirajzolásához lemértem fiam csípő méretét és a kapott szám alapján a speciális centi segítségével kinagyítottam a szabásmintát.


A továbbiakban a szokásos folyamat szerint a kivágott szabásmintákat a beavatott anyagra helyeztem, 1 cm-es ráhagyással kiszabtam. Jelölőférceléssel végigjelöltem a szabásminta vonalát és megkezdtem az összeillesztéseket.


Kivételesen nem a szűkítőkkel kezdtem, mert nem tudom mennyit vesz fel a legény pocakja...
Elkészítettem a zsebeket és felvarrtam az eleje szárakra. 

Utána összeállítottam az ülepét, a szárakat a cipzárat, próbáltam. A szűkítő tökéletes méretű volt, hozzá se kellett nyúlnom, megvarrtam őket. Rögzítettem a derékpántot, gomblyukaztam és gombot varrtam rá. :-)
A derékpánt varrását azért még illik gyakorolnom, mert a gomblyuknál az egyik vége kicsit csámpás lett, de első nadrágnak azt hiszem tökéletes. Összességében elégedett vagyok. Annál is inkább, mert a csípőméret alapján kinagyított szabásminta szerint varrt nadrág egyszerűen tökéletes lett a fiamra :-)


2 megjegyzés: